Istra se "baca" u intenzivnu turističku promociju

Na turističkom forumu "Istra-zeleni Mediteran", održanom u Umagu, dodijeljene su nagrade "Zlatna koza - Capra d'oro" za promicanje i razvoj turizma. Naglašeno je da će se više od 29 milijuna kuna izdvojiti za promidžbu istarskog turizma u idućoj godini, a da je namjera povećati turistički promet za jedan posto, uvesti nove zračne linije te ojačati destinacijski web portal.

 

Direktor Istarske turističke zajednice Denis Ivošević podsjetio je kako je istarski turizam ove godine dobio tri značajna međunarodna priznanja: Lonely Planet smjestio je Istru na visoko drugo mjesto u izboru top 10 najpoželjnijih svjetskih regija za posjetiti u 2011. godini, njemački Diners club magazin proglasio ju je drugom u kategoriji najljepših turističkih regija Europe, dok je u velikom istraživanju njemačkog autokluba ADAC Istra proglašena najomiljenom destinacijom njemačkih kampera.

Po riječima predsjednika županijske Turističke zajednice i istarskog župana Ivana Jakovčića važne teme o kojima će se u idućoj godini govoriti u istarskom turizmu su i master plan razvoja za naredno razdoblje, pitanje povlačenja novca iz europskih fondova, realizacija nekih strateških županijskih projekata te budućnost golfa u Istri i budućnost Zračne luke Pula.

 

Koza otišla u ruke Istraturista i Anje Mutić

 

Nagrade "Zlatna koza - Capra d'oro" dobili su umaški Istraturist za 21. Studena Croatia Open te Anja Mutić za posebni doprinos u turističkoj promidžbi Istre.

Za poseban doprinos razvoju turizma priznanja su dobili hotelska kuća "Riviera" iz Poreča za festival Valmar jazz, hotelska kuća "Maistra" iz Rovinja za projekt Guestnet, Turistička zajednica Buzeta za projekt buzetska naušnica te turistička agancija "Istrian travel" iz Buzeta i atelje Freska Vidović iz Roča za projekt Ročka freskoslikarska radionica. (Hina/MJ)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox