Istra u kolovozu ostvarila rekordnih 7 milijuna noćenja

Istra će ovogodišnji kolovoz završiti s oko 7 milijuna noćenja, što je rekordan rezultat za jedan mjesec i prvi put ostvaren u povijesti Istre, ali i još jedan dokaz da su rezultati ove sezone u toj regiji i više nego dobri, a njihov se nastavak očekuje i u rujnu, doznaje se od direktora županijske Turističke zajednice Istre Denisa Ivoševića.

Ivošević ističe kako, turistički gledano, kolovoz u Istri protječe u najboljem mogućem redu, te je u dolascima i noćenjima turista još bolji od lanjskog rekordnog kolovoza.

Trenutno se (dnevno) u Istri odmara 180 do 190 tisuća gostiju, a slične brojke očekuju i u rujnu koji bi, prema jako dobrim najavama touroperatora i hotelijera, također mogao biti rekordan. Ako vrijeme posluži, kampovi će i dalje biti u Istri puni, vjerojatno i hoteli, čime bi se nastavile visoke stope popunjenosti koje su bilježili i u srpnju i kolovozu.

Ivošević ističe i kako je važno što se prvo pune, te ostvaruju i najbolje rezultate, najkvalitetniji kampovi i hoteli visokih kategorija.

Najviše stranih turista u Istru je došlo iz Austrije, Slovenije i Njemačke, posebno Bavarske, čiji turisti u velikom broju i dalje dolaze, a očekuje se da će tako biti otprilike sve do sredine rujna odnosno do početka škole u Bavarskoj.

Talijana je ove godine, prema očekivanjima, bilo manje nego lani, za oko 8 posto manje, a kako se znalo da to tržište zbog krize ove godine baš i "neće biti u formi" Istra je svoju promociju pojačala prema njemačkom, austrijskom i slovenskom tržištu, što je dalo i dobre rezultate, naglašava Ivošević. (Hina/jk) 

 

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

 

 

 

 

 


 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox