ISTRAŽIVANJE: DM opet najpoželjniji poslodavac

Trgovački lanac dm-drogerie markt, četvrtu godinu zaredom izabran je za najpoželjnijeg poslodavca u anketi portala MojPosao, provedenoj tijekom prosinca na više od 1.700 ispitanika. 

U anketi je dm dobio 15,1 posto ukupnih bodova, što je povećanje od 1,7 postotnih bodova u odnosnu na rezultate prethodnog istraživanja. Na drugom mjestu je Ina s 3,1 posto bodova. Velik skok napravila je Pliva koja je prošle godine bila deseta, a sada je treća s 2,5 posto bodova. U prvih 10 tvrtki nalaze se redom i T-HT, Agrokor, Atlantic grupa, IKEA, Müller i Zagrebačka banka, pri čemu su IKEA i Müller prvi puta među najboljih deset.

Najatraktivnija tvrtka za oba spola je dm drogerie-markt koji je najpoželjniji neovisno o stručnoj spremi i dobi ispitanika. Anketa je pokazala da je najvažniji čimbenik privlačnosti poslodavca sigurnost radnog mjesta koju ispitanici smatraju važnijom od visine plaće. Prema sigurnosti radnog mjesta ispitanicima je najatraktivniji HEP. Drugi po redu čimbenik atraktivnosti poslodavca je prilika za napredak u struci, po kojem je najviše bodova dobila Atlantic Grupa. Slijedi socijalna odgovornost poslodavca, a taj kriterij prema ocjeni anketiranih najviše zadovoljava Müller.

Prilika za hijerarhijsko napredovanje nalazi se po važnosti na zadnjem mjestu, a najveći broj bodova prema tom kriteriju imaju Zagrebačka banka i Ina.

Gotovo dvije trećine ispitanika (61 posto) često razmišlja o promjeni poslodavca. Četvrtina ispitanika o promjeni radnog mjesta razmišlja ponekad, dok ih 13 posto ne razmišlja o promjeni tvrtke. (Hina/HT)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox