Istraživanje HSP-a: 68 Slavonaca protiv ulaska u EU

Predsjednik i nositelj koalicijske liste HSP-a i Hrvatske straže (HS) za 4. izbornu jedinicu Daniel Srb izjavio je danas u Osijeku kako anketa, koju su članovi stranačke mladeži proveli na 2800 ispitanika u svim slavonskim gradovima, pokazuje da ih je 68 posto protiv ulaska Hrvatske u Europsku uniju, a više od 90 posto smatra da nije dovoljno informirano o procesu pristupanja Hrvatske EU.

Na konferenciji za novinare Srb je kazao kako takvi podaci ne trebaju čuditi jer su i neka druga istraživanja pokazala da je najveća nesklonost ulasku u EU upravo u Slavoniji.

"Zatrubi protiv EU"

Najavio je kako će danas u podne na 150 mjesta u Hrvatskoj mladi članovi HSP-a izići na ulice hrvatskih gradova s transparentima te s porukom vozačima "Zatrubi protiv EU". Želimo probuditi ne samo svijest naših državljana nego i drukčije razmišljanje političkih čelnika, odgovornih za upravljanje, o stajalištu hrvatskih građana o ulasku u EU, koji su bitno drukčji od onih koje politički čelnici javno proklamiraju te da ljudi osjećaju da s procesom ulaska Hrvatske u EU nešto nije u redu, poručio je Srb.

Predsjednik HS-a Ivan Vekić kazao je kako "ni jedan savez, koji je Hrvatska stvorila, ne pitajući svoj narod, a to nam se sprema i sada, nije bio u našu korist", podsjetivši kako su tako stvorene prva i druga Jugoslavija. (Hina/jk) 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox