Iz Croatia Airlinesa odlaze Miomir Žužul i Bianca Matković

Redovna godišnja skupština Croatia Airlinesa sazvana za 19. srpnja, trebala bi donijeti odluku o razriješenju sadašnjeg i izabrati novi nadzorni odbor te odlučiti o pokriću gubitka iz 2010. godine iz dobiti budućih razdoblja.

U pozivu na glavnu skupštinu, objavljenom danas na Zagrebačkoj burzi, među prijedlozima odluka je i ona o razriješenju nadzornog odbora zbog isteka mandata. U sadašnjem NO-u su Miomir Žužul, Niko Raič, Ante Nosić, Karlo Gjurašić, Antun Vrdoljak, Ana Lovrin i Bianca Matković.

U novi nadzorni odbor predlažu se Niko Raič, Zoran Šangut, Ivica Poljičak, Mislav Grgić, Krste Čveljo, Željan Simeonov i Gordana Tomičić.

Gubitak će se pokriti iz dobiti

Uprava i nadzorni odbor predlažu da se gubitak poslovne godine od 156,5 milijuna kuna pokrije iz dobiti budućih razdoblja.

Prema ranije objavljenim podacima, gubitak Croatia Airlinesa u 2010. u odnosu na 2009. godinu smanjen je za 39,3 milijuna kuna ili za 19,8 posto. Ukupni prihodi Croatia Airlinesa u prošloj godini od 1,47 milijardi kuna bili su veći za 1,7 posto u odnosu na 2009. godinu. Istodobno su ukupni rashodi smanjeni za 0,8 posto, na 1,63 milijarde kuna.

Poslovni prihodi kompanije u 2010. godini porasli su u odnosu na 2009. za 2,6 posto, na 1,39 milijardi kuna, pri čemu su prihodi od prodaje povećani za 2,4 posto, na 1,22 milijarde kuna. Croatia Airlines je prošle godine prevezao šest posto putnika manje nego 2009. Pad se pripisuje globalnoj krizi zrakoplovstva, zastoju u prometu zbog vulkanskog pepela tijekom lanjskog proljeća i štrajku kabinskog osoblja. (Hina/jk)

 

 

Foto: Zeljko Mrsic/PIXSELL

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox