Izlet "preko crte" u Opatiji vas košta 200 kuna

Nervira li i vas kad netko parkira automobil tako da zauzme dva parkirna mjesta? Da, i nas. No ponekad zbog krivog parkiranja drugog vozača, i vi morate parkirati krivo. A kako biste reagirali da zbog toga dobijete kaznu od 200 kuna?

 

Jednom se stanovniku Opatije dogodilo upravo to, piše Novi list. Dotični Ž.V. uredno je kupio parkirnu kartu, i prije isteka naplate za taj dan vratio se do svog vozila da bi ispod brisača pronašao "iznenađenje". Kontrolor parkinga napisao mu je kaznu na 200 kuna, a kad se čovjek išao raspitati koji je razlog tome, iz Liburnija parkinga su mu rekli da je to iz razloga što je parkirao preko označene crte za parkiranje.

To je apsolutno suludo objašnjenje – parkirao sam malo preko crte, jer je pored bilo parkirano dostavno vozilo, ali poanta je u tome da nije bilo niti jednog drugog auta na udaljenosti od deset metara od mog! Pa čitav taj potez od hotela Adriatic do kraja Punta kolove je potpuno pust zahvaljujući naplati parkinga - rekao je gospodin za Novi list.

Nek' se žali

Vlasnik Liburnija parkinga Vlado Leoni rekao je da je Ž.V. dobio kaznu u skladu s propisima (odlukama) Grada Opatije. Za ne postupanje po istim odlukama kršili bi ugovorne obaveze, stoga kontrolori ne smiju samoinicijativno "opraštati" ili tumačiti prometne situacije, dodaje.

Korisniku koji se obrati uredu s pismenim prigovorom, ukoliko ima razumne argumente i nije evidentiran u prekršaju u proteklih mjesec dana, ugovorna kazna može se smanjiti ili stornirati, ali isključivo uz odobrenje uprave koncesionara, pa Leoni poziva gospodina da uloži žalbu.

I koliko god odobravamo da se kazni one koji svjesno zauzmu dva parkirna mjesta, ponekad to zaista nije moguće izbjeći, a kako će kontrolor to procijeniti? A opet s druge strane, ako su crte tamo postavljene s nekim razlogom, zašto ih se prelazi? (MJ)

 

Izvor: www.novilist.hr
Foto: PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox