Izvana gladac iznutra jadac: Radnici Zračne luke Rijeka na rubu egzistencije

Za nekih desetak dana irska zrakoplovna kompanija Ryanair trebala bi "ući" u Zračnu luku Rijeka, piše novilist.hr. Prvi put bi Ryanairovi avioni trebali sletjeti u ovu luku i premda to djeluje kao velika stvar i veliki napredak, istovremeno radnici zračne luke već tri mjeseca nisu dobili plaće.

 

Sindikat Istre i Kvarnera ističe da su radnici na rubu egzistencije, a ako se stvari ne poprave, slijedi štrajk, o čemu će se više znati kroz nekoliko dana. Najavljena je sjednica Nadzornog odbora Zračne luke Rijeka na kojoj bi se trebalo raspravljati o budućnosti tvrtke, jer je radnicima prije desetak dana obećano da će do kraja biti isplaćena plaća za siječanj, no plaće još nema.

Predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera (SiK), Bruno  Bulić tvrdi da je neisplata ili kašnjenje plaća u tvrtki koja je u većinskom državnom i manjinskom vlasništvu regionalne i lokalne samouprave, sramotno tretiranje radnika. Napominje da država nije isplatila sredstva koja je bila obavezna isplatiti, kao ni Primorsko-goranska županija.   

Direktor Zračne luke Mladen Pasarić rekao je, piše novilist.hr, da će se plaće radnicima isplatiti danas, budući da je jučer Ministarstvo financija uplatilo tranšu od milijun i 200 tisuća kuna na zahtjev Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, za pomoć u poslovanju Zračne luke, na osnovi Odluke o obavezi otvorenosti aerodroma.  Za ovu godinu predviđena je pomoć iz državnog proračuna u iznosu od 4,4 milijuna kuna. (MJ)

 

Izvor: www.novilist.hr

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox