Izvanredna skupština Hotela Zadar d.d., moguća rasprodaja vrijednih zadarskih hotela

Nakon što je Uprava tvrtke "Hoteli Zadar" na čelu s većinskim vlasnikom Milanom Miletićem na izvanrednoj glavnoj Skupštini tog dioničkog društva najavila da će poduzetnik Denis Fudurić dokapitalizirati tvrtku s oko 800.000 kuna i time postati potencijalni vlasnik 34% dionica, mali dioničari najavili su tužbe i kaznene prijave.

Naime, ovom dokapitalizacijom struktura vlasništva Hotela Zadar bila bi značajno izmijenjena te bi sadašnji većinski vlasnici Milan Miletić i Denis Fudurić s partnerima zajedno imali više od 75 posto dionica što im je dovoljno za donošenje statutarnih odluka. Temeljni kapital "Hotela Zadar" iznosi 2,354 milijuna kuna, a podijeljen je na 234.900 dionica, svaka u nominalnoj vrijednosti od 10 kuna. Tvrtka u svom vlasništvu ima hotel "Kolovare" te dva hotela na atraktivnim lokacijama u samom gradskom središtu - hotel "Zagreb" na zadarskoj rivi te bivši hotel "Beograd" koji danas nije u funkciji turizma već se u njemu iznajmljuju poslovni prostori.

Mali dioničari "Hotela Zadar" smatraju da je predložena dokapitalizacija smiješna i zanemariva u odnosu na ukupne dubioze i ukupnu vrijednost društva, a po njihovim je tvrdnjama jedini cilj većinskoj vlasničkoj strukturi, koju čine Milan Miletić i Denis Fudurić, rasprodaja vrijednih zadarskih hotela. U ime malih dioničara njihov zastupnik Leopold Aljinović iznio je stav kako Denis Fudurić, u savjetodavnoj ulozi Uprave, nije ostvario nikakve pozitivne pomake, već je naprotiv generirao izrazitu dubiozu koja se procjenjuje na oko 20 milijuna kuna.

Povećanje temeljnog kapitala odvjetnik Aljinović nazvao je kvazi-dokapitalizacijom. U cilju zaštite svojih prava mali dioničari najavljuju pokretanje parničnog postupka, jer kako smatraju, cijeli slučaj ima dovoljno elementa za USKOK I Hanfu. (Hina)

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox