Jačanje stručnog obrazovanja za odrasle u graditeljstvu

Predstavnici Obrtničke komore Zagreb (OKZ), Udruženja obrtnika grada Zagreba, Obrtničkog učilišta i austrijskog Instituta za unapređenje gospodarstva (WIFI) potpisali su sporazum o strateškoj suradnji u cilju jačanja stručnog obrazovanja za odrasle u području djelatnosti graditeljstva.

Potpisivanje sporazuma, kako je istaknuto, omogućuje partnerima dugoročni razvoj edukacijskih koncepata za provedbu praktične nastave za obrtnička zanimanja u obrazovanju odraslih. Kao prvi zajednički projekt provest će se edukacijski programi za graditeljstvo u okviru međugraničnog projekta ADA (Austrijska razvojna agencija), a partneri u projektu su Austrija, Hrvatska, BiH te Srbija.
Partneri u projektu zajednički sa stručnjacima iz zemalja sudionika promovirat će vrijednost cjeloživotnog učenja i transfera "know-how" i zajedničko podnošenje zahtjeva za dobivanje sredstava iz EU fondova.

Prva aktivnost koja slijedi nakon potpisivanja sporazuma uključuje edukaciju za korištenje novih materijala i tehnologija u izgradnji pasivnih kuća s ciljem štednje energije i očuvanja okoliša.

Zadaća je obrtničkog komorskog sustava u ovom projektu, kako je rečeno, promoviranje edukacije uz osiguranje zainteresiranih obrtnika koji su iskazali interes za usvajanje novih znanja i jačanje vlastite konkurentnosti. (Hina/MJ)

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox