Jakovčić: Istra se ne predaje

Istarski župan Ivan Jakovčić na sjednici županijske skupštine u Pazinu, govoreći o teškoj gospodarskoj situaciji u Istri uzrokovane krizom, kazao je kako "stanje nije toliko loše kao što se pokušava prikazati".

 

Šansa postoji, ali je treba iskoristiti. Neovisno što situacija nije dobra, Istra se ne predaje te sam uvjeren da imamo velike šanse i da ćemo uspjeti - naglasio je Jakovčić dodavši kako će županija krajem ožujka i početkom travnja izaći s "konceptom izlaska iz krize".

Odgovarajući na pitanje IDS-ove vijećnice Ede Klapčić zašto je pulska bolnica uvrštena u treću kategoriju župan Jakovčić je istaknuo kako se s tom kategorizacijom Ministarstva zdravstva ne slaže jer smatra da su u ocjenjivanju korišteni zastarjeli podaci iz 2009. godine te da nije uzeto u obzir da je u međuvremenu bolnica dobila deset novih specijalista.

Po njegovim riječima druge su bolnice, slične pulskoj, dobile višu kategoriju jer u njih dolaze pacijenti iz drugih županija, a da se pritom zanemarilo da ovdašnja zaprima turiste. Mi se u Istri nećemo složiti ni s drugom kategorijom. Imamo pravo na visoke zdravstvene standarde jer Istri treba prvoklasna institucija - poručio je Jakovčić izrazivši pritom vjeru kako će ovaj mandat biti obilježen i početkom gradnje bolnice. (Hina/MJ)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox