Jakovina prodao tvrtku u dugovima za 400.000 kuna

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nakon što je dio medija prozvao ministra poljoprivrede Tihomira Jakovinu zbog duga njegove tvrtke TJ-PROM ministar je odbijao podnijeti ostavku i sve riješio tako što je prodao tvrtku.

Više nisam niti vlasnik, a niti direktor u tom toj firmi. Novi vlasnik obvezao se podmiriti sve dugove društva, a ostatak će mi isplatiti po dogovoru, rekao je Jakovina.

Podsjetimo, poljoprivredna ljekarna u Bukovlju dužna je, naime, 150 tisuća kuna, od čega državi i Hrvatskim vodama 13 tisuća, a Jakovina je upravljačka prava tek 9. studenog prenio na jedan odvjetnički ured u Slavonskom Brodu, o čemu je povjerenstvo za sukob interesa obavijestio mjesec dana kasnije.  Jakovina se sada odlučio ipak skroz riješiti spomenute tvrtke, piše Novi list 

Iako sam sa zakašnjenjem prenio svoja upravljačka prava na povjerenika koji je imenovao novog direktora društva, te na taj način uskladio svoj status u društvu sa zakonskom odredbom, odlučio sam se i na konačnu prodaju poslovnog udjela u društvu TJ-PROM. Tako sada više nisam niti vlasnik, a niti direktor u tom trgovačkom društvu. Ugovorena cijena je 400 tisuća kuna, od kojeg iznosa se novi vlasnik obvezao podmiriti sve obveze društva, dok će mi ostatak kupoprodajne cijene bit isplaćen u dogovorenim rokovima, rekao je za Novi list ministar Jakovina. (HT)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox