Janko Štefanek novi je CFO Vindije

Janko Štefanek imenovan je s početkom srpnja novim glavnim financijskim direktorom varaždinske Vindije. Njegovim imenovanjem nastavljen je proces daljnjeg razvoja poslovanja kompanije, te budućih ulaganja i investicija kojima je cilj zadržati poziciju Vindije kao vodeće domaće mljekarske industrije i jedne od najvećih prehrambenih kompanija u regiji.


Prije dolaska na poziciju financijskog direktora Vindije, Janko Štefanek obnašao je istu funkciju u Meteor Grupi, gdje je od 2016. godine bio zadužen za upravljanje financijama, nabavom i IT segmentom poslovanja.

Janko Štefanek tijekom svoje gotovo dvadesetogodišnje karijere iskustvo je stjecao i kao korporativni menadžer te investicijski bankar. Štefanek je karijeru započeo u INA-i, a do dolaska u Vindiju bio je na ključnim pozicijama vezanim uz financije i ulaganja, od Splitske i Zagrebačke banke, preko Genere i na kraju Meteor Grupe, gdje je uz višegodišnje obnašanje funkcije financijskog direktora od 2018. godine bio i članom Uprave društva Badel 1862.

Vindija je danas jedna od vodećih prehrambenih industrija u Hrvatskoj i regiji s iznimnim izvoznim potencijalom. Kao odgovorna kompanija posebnu brigu posvećujemo očuvanju domaće poljoprivrede i prehrambene proizvodnje, što ćemo nastaviti raditi i tijekom idućih godina. Činjenica da smo u potpunosti domaća kompanija privilegija je te odgovornost s kojom ćemo se znati nositi. Vjerujem da ću svojim iskustvom i radom doprinijeti daljnjem poslovnom uspjehu ovog domaćeg prehrambenog diva. Zahvalan sam na podršci vlasnika i Uprave te se veselim svim zajedničkim uspjesima - rekao je Janko Štefanek prilikom imenovanja na funkciju.

Nakon što je u veljači ove godine imenovana nova Uprava kompanije, uz novog člana upravljačkog tima te ekspertizu u području financija i strateškog upravljanja, koju donosi Janko Štefanek, Vindija nastavlja razvijati svoju tržišnu poziciju te jačati svoje poslovanje.

Grupa Vindija danas objedinjuje ukupno 13 društava članica, od kojih se njih 7 nalazi u Hrvatskoj - Vindija, Koka, Vindon, varaždinska pekarnica Latica, riječka industrija ViR, županjska mljekara Novi Domil i Vindija trgovina, dok je preostalih 6 smješteno u susjednim zemljama. Uzevši u obzir sve navedene tvrtke Vindija danas zapošljava 4.335 ljudi, od kojih 3.672 radi u Hrvatskoj, što ju i po tom pokazatelju čini jednom od najvećih prehrambenih kompanija u Hrvatskoj i regiji.

Grupa Vindija trenutačno svoje proizvode izvozi u 12 zemalja te je primarno orijentirana na tržišta Europske unije. Uz zemlje regije Vindija svoje proizvode plasira i na tržišta poput Italije, Austrije, Belgije, Velike Britanije, Španjolske i Švedske. Asortiman gotovih i polugotovih proizvoda najzastupljeniji su izvozni proizvodi Grupe, dok se s proizvodima koji nose prestižne Halal i Kosher certifikate otvara mogućnost izlaska i na druga, posve nova tržišta.
PS/AK

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox