Javno predstavljanje poduzetničkih ideja

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) poziva vas na 5.Poduzetnički Forum HAMAG-BICRO-a koji će se održati 15. travnja 2015. godine u kongresnom centru FORUM Zagreb (Radnička cesta 50) s početkom u 14 sati.

Tema Foruma bit će javno predstavljanje poduzetničke ideje za prijavitelje koji ostvare najveći broj bodova u Javnom pozivu za sudjelovanja poduzetnika na predstavljanju pred inozemnim investitorima "Investors meet innovations"  Bloomberg, London, Velika Britanija.

Cilj ovog Javnog poziva je omogućiti predstavnicima deset hrvatskih tvrtki predstavljanje pred vodećim tehnološkim tvrtkama i akceleratorima i na taj način jačati konkurentnost te učvrstiti pozicije mikro, malih i srednjih gospodarskih subjekata na inozemnim tržištima. Zbog velikog interesa poduzetnika, rok za prijavu sudjelovanja poduzetnika na predstavljanju pred inozemnim investitorima "Investors meet innovations" Bloomberg, London, Velika Britanija produžen je do 10. travnja 2015. godine. Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava objavili su Ministarstvo poduzetništva i obrta (MINPO) i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO).

Vodeći tehnološki stručnjak Chris Lowe 15. travnja u Zagrebu Svojevrsna priprema za pitch natjecanje u Zagrebu održat će se ispred žirija kojeg će činiti dva predstavnika Ministarstva poduzetništva i obrta, Boris Guina zamjenik - predsjednika Uprave HAMAG-BICRO-a, Chris Lowe - TMT stručnjak, Bloomberg te Mihovil Barančić - poslovni anđeo i suosnivač Zagrebačkog inkubatora poduzetništva (ZIP).

Chris Lowe posljednjih 20 godina djeluje kao TMT stručnjak, odnosno stručnjak za područje tehnologije, medija i telekominikacija. Vodio je prvoplasirani korporativni tim u američkoj multinacionalnoj korporaciji za financijske usluge Morgan Stanley te organizirao Morgan Stanley TMT konferenciju u Barceloni. Izgradio je zavidnu globalnu mrežu s poduzećima iz područja tehnologije, medija i telekominikacija kao što su Google te brojne druge svjetske techstart-up tvrtke. Radio je kao TMT stručnjak i u tvrtkama JP Morgan i UBS Warburg. G. Lowe će zajedno s ostalim članovima žirija odabrati deset tvrtki kojima će se ponuditi potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratne potpore i predstavljanje u Londonu pred investitorima.

Predstavljanje pred investitorima i posjet tvrtkama u Londonu održat će se od 20. do 22. svibnja 2015. godine. Prvi dan tvrtke će posjetiti Ravensbourne Incubator i Greenwich Peninsula u organizaciji Europske poduzetničke mreže koja ima za cilj pružiti podršku poduzetnicima kako bi ostvarili međunarodna partnerstva i internacionalizirali svoje poslovanje. Drugi dan namijenjen je predstavljanju tvrtki pred 40-ak vodećih londonskih investitora na pitch događanju Investors meet innovations.

Domaćin trećeg dana posjeta Londonu je Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Ujedinjenom Kraljevstvu koje će organizirati posjet hrvatskih tvrtki vodećim tehnološkim tvrtkama i akceleratorima. PS/S.P.

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox