Jedan po jedan... I Elektromaterijal u stečaju

Na Trgovačkom sudu u Rijeci objavljen je stečaj tvrtke "Elektromaterijal" d.d. zbog prezaduženosti i nesposobnosti isplaćivanja dospjelih obveza.

 

U postupku za utvrđivanje uvjeta za otvaranje stečajnog postupka koji je vodila Blaženka Prpić, pri pregledu poslovnog prostora i dokumentacije utvrđeno je da je vrijednost imovine tvrtke koja se može unovčiti oko 76 milijuna kuna, a obveze 174 milijuna.

Radnici riječke tvrtke "Elektromaterijal" d.d., njih 214 koji su zaposleni u sedam poslovnica u Rijeci, Zagrebu, Slatini i Zadru, plaću nisu primili od kolovoza 2010., doznaje se od regionalne povjerenice Sindikata trgovine Hrvatske za Primorsko-goransku županiju Snježane Vrančić.

Vrančić je rekla i da je račun tvrtke blokiran te da su propala sva nastojanja uprave da od banaka dobije 45 milijuna kuna kredita potrebnih za nastavak poslovanja. Zaposlenici "Elektromaterijala" na radničkom skupu održanom prije nekoliko tjedana odlučili su poduprijeti stečaj uz uvjet da društvo za trgovinu i usluge nastavi raditi te da se očuva što više radnih mjesta. (Hina/SJ)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox