Jel' češće lajkate ili šerate?:)

"Lajkaš"? Ovaj izraz vam je sigurno poznat iz reklame tvrtke Tele2, a sama činjenica da se ta riječ počela koristiti i u reklamnim spotovima za široke mase, potvrđuje da je apsolutno ušla u svakodnevni jezik i to u samo nekoliko mjeseci. Uskoro će u potpunosti preuzeti Facebook, piše profitiraj.hr.

 

Dosadašnji "share" gumb, ili na hrvatskom "podijeli" postojao je prije "like" i predstavljao je mogućnost dijeljenja sadržaja koji nam se sviđa s drugim korisnicima. No, s obzirom na sveopće "lajkanje", ovaj je gumb postao suvišan. Toliko suvišan da je Facebook javnosti predstavio novu inačicu "like" gumba koja će u sebi spojiti i jednu i drugu opciju.

Ful oprema

Opcija "like" sada će, prilikom korištenja, nuditi sliku, naslov i sažetak, tako da će se korisniku sadržaj koji "lajka" automatski sa slikom, naslovom i sažetkom otvoriti na njegovom profilu. Time bi se trebala značajno povećavati posjećenost stranica koje im se sviđaju, a oni će automatski moći pokazati svoje stavove i preferencije, piše profitiraj.hr.

Lajkate?:) (MJ)

 

Izvor: www.profitiraj.hr

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox