Jeste li spremni društvenu mrežu platiti 50 dolara?

Kompanija App.net priprema se pokrenuti društvenu mrežu koja vaše podatke neće prodavati oglašivačima, ali ćete za njeno korištenje morati platiti 50 dolara.

Iako su najpopularnije društvene mreže poput Facebooka i Twittera za sada besplatne uskoro bi se i to moglo promijeniti. Unatoč činjenici da sada još uvijek žive od oglašivača velika popularnost mogla bi rezultirati i željom za naplatom i većom zaradom. Tako je kompanija App.net u vlasništvu Daltona Caldwella odlučila pokrenuti društvenu mrežu koja će se godišnje plaćati 50 $ i pružati će sadržaje samo korisnicima. Oglašavanje neće biti dopušteno, piše dnevnik.hr

Za financiranje projekta Caldwell je skupio 800 tisuća dolara. U razgovoru za CNN rekao je kako su brojni problemi povezani s društvenim mrežama nastali upravo zbog financija jer kompanije žele zadovoljiti oglašivače, a ne milijune ljudi koji koriste njihove usluge. App.net je trenutno otvoren kao alfa verzija za one koji će financirati ovaj projekt te će do konačne verzije ove društvene mreže trebati uložiti još puno truda.

Većini korisnika neće zamijeniti Facebook, no dijelu korisnika mogao bi postati zanimljiv jer s njim ne bi trebali imati toliko straha oko privatnosti svojih podataka i s oglasima, već bi se mogli skoncentrirati samo na ono što ih zanima, a to je komunikacija s prijateljima i dijeljenje sadržaja. (HT)

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox