Još jedna afera: Bivša Čačićeva tvrtka duguje 40 milijuna kuna

Trgovački sud u Varaždinu donio je 11. listopada ove godine presudu prema kojoj tvrtka Ingprojekt iz Varaždina u stečaju mora platiti 14,3 milijuna kuna Tehničkoj školi u Zadru te 30,6 milijuna kuna Republici Hrvatskoj, to jest Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, piše Večernji list.

Radi se o tvrtki povezanoj s budućim prvim potpredsjednikom Vlade, Radimirom Čačićem, koja mora platiti dug jer nije do kraja sagradila Tehnički školski centar u Zadru iako je ugovor sklopljen 1990. godine, a tvrtka je tada dobila novac za taj projekt. 

Čačić je 1990. kao šef Coninga potpisao ugovor sa zadarskim vlastima o gradnji navedene škole, a Coning holding poslije je počeo poslovati pod imenom Ingprojekt.

Martin Dražina, tadašnji predsjednik Izvršnog vijeća općine Zadar dogovorio je s Čačićem isplatu unaprijed, što je učinjeno kako bi se izbjegla inflacija koja je to doba nije bila zanemariva.

Ugovor su potpisali Coning i Tehnički školski centar, a Coning je zatim angažirao građevinsku tvrtku za gradnju škole. Gradnja je stala zbog rata i nikada nije nastavljena,  a škola je 1997. godine raskinula ugovor i pokrenula sudski postupak. Budući da je tvrtka Ingprojekt u stečaju ne mogu se naplatiti potraživanja. (jk)

 

Izvor: Večernji list, 19. listopada 2011.
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox