Josipović kupuje zastave za 200 tisuća kuna

Ured je predsjednika Ive Josipovića objavio javni natječaj za nabavu i isporuku zastava, kako bi se pripremili za posjete raznih državnika. Prema informacijama koje je Novi list dobio iz Ureda, isti namjrava nabaviti četrdesetak zastava u vrijednosti 200 tisuća kuna godišnje.

 

Ured namjerava sklopiti ugovor na tri godine što je, kako ističu, sukladno ''Zakonu o javnoj nabavi''. U natječaju je riejč isključivo o zastavama stranih država, budući da hrvatskih zastava na Pantovčaku očito ne nedostaje.

Javni je natječaj objavljen kako bi se pribavile zastave za doček i ugošćavanje stranih predsjednika. Ured nije davao informacije o kojim je zastavama roječ, odnosno predsjednici kojih će zemalja posjetiti Hrvatsku. Kako piše Novi list, konkretni državni posjeti ne mogu se objaviti toliko unaprijed.

Zastave se, navode, ne naručuju za jednokratnu upotrebu, nego se čuvaju i za sve buduće posjete. Također se ne naručuje jednak broj za sve države, budući da na Pantovčaku postoje već neke zastave koje se uslijed većeg broja korištenja nisu uništile.

Ovo je prvi natječaj zastava u Josipovićevom mandatu, dok je svježe cvijeće i odlikovanja već javnim natječajem nabavljao (S.J.)

 

Izvor: Novi list, izdanje 2.12.2010.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox