Josipović s Dodikom o zagađenju iz Bosanskog Broda

Susret hrvatskog predsjednika Ive Josipovića i predsjednika entiteta Republike Srpske u BiH Milorada Dodika počeo je u zgradi Gradskog poglavarstva Slavonskog Broda, a teme razgovora, kako se očekuje, bit će mogućnosti prekogranične suradnje i problemi zagađenja iz rafinerije u Bosanskom Brodu.

 

Prvi je u zgradu Poglavarstva stigao predsjednik RH Ivo Josipović, a potom je ušao i predsjednik entiteta Republike Srpske Milorad Dodik. Ispred zgrade poglavarstva dočekali su ih i pozdravili gradonačelnik Slavonskoga Broda Mirko Duspara i predsjednik Gradskog vijeća Hrvoje Andrić. Josipović i Dodik potom su se povukli na razgovor nakon kojega će se susresti i s čelnicima Slavonskoga Broda. Razgovarat će se o problemima zagađenja iz rafinerije u Bosanskom Brodu te mogućnostima prekogranične suradnje.

Josipović i Dodik bit će nazočni i na zasebnom sastanku s udrugama izbjeglih Hrvata iz BiH te udrugama povratnika na kojem će se razgovarati o mogućnostima poboljšanja uvjeta održivog povratka na prostore entiteta Republike Srpske. Posjet Slavonskom Brodu Josipović i Dodik završit će polaganjem cvijeća kod spomenika poginuloj djeci "Djevojčica" u Borovskoj ulici. (Hina/mš)

 

 

Foto: Dejan Moconja/VLM/PIXSELL

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox