Jovanović: Dat ću podršku predsjedniku antikorupcijskog vijeća

Željko Jovanović, predsjednik antikorupcijskog vijeća u prošlom sazivu Hrvatskog sabora, izjavio je kako se nada da će i budući predsjednik antikorupcijskog vijeća pridonijeti borbi protiv korupcije te da bi na tom mjestu volio vidjeti dosadašnjeg ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića.

Ja ću sa svoje strane dati maksimalnu podršku i pomoć predsjedniku u idućem mandatu,istaknuo je Jovanović. Nadam se da će predsjednik vijeća iz redova HDZ-a, kao najjače oporbene stranke, u iduće četiri godine pridonijeti da Hrvatska nikada više ne bude zemlja crnih fondova, izjavio je Jovanović uoči prvog sastanka budućeg kluba zastupnika SDP-a u Hrvatskom saboru, održanog večeras u središnjici stranke.

Upitan za komentar činjenice da će antikorupcijskim vijećem predsjedati član stranke koja je pod istragom, Jovanović je rekao da kao dosadašnji predsjednik toga vijeća smatra odličnim rješenjem da njime predsjeda netko iz najjače oporbene stranke. Jovanović je rekao da smatra da je on kao predsjednik antikorupcijskog vijeća u proteklom sazivu pokazao kako se taj posao može raditi odgovorno, kvalitetno i uz pohvale Europske komisije.

Ovo je sada novi mandat, što je bilo bilo je, mislim da Sabor u ovom sazivu treba pokazati da je središte demokracije mjesto gdje se donose zakoni koji će kreirati društvo bez korupcije, što je osnovni cilj Kukuriku koalicije, zaključio je Jovanović. (Hina/HT)

 

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox