Juppe: Borba protiv terorizma nije završena

Francuski ministar vanjskih poslova Alain Juppe je u nedjelju u Canberri tijekom komemoracije u počast žrtvama terorističkih napada na SAD 11. rujna 2001. poginulim prije 10 godina ocijenio da borba protiv terorizma nije završena i da i dalje postoji prijetnja.

 

Borba protiv terorizma nije završena, prijetnja našima zemljama i dalje postoji - rekao je ministar koji je s australskim ministrom vanjskih poslova Kevinom Ruddom posjetio Memorijal poginulima u ratu u Canberri. Neophodna je suradnja naših obavještajnih službi u nastavku borbe protiv tog oblika nasilja koje je potpuno neprihvatljivo i barbarsko - dodao je.

Kevin Rudd je rekao da 10. obljetnica podsjeća da se takva katastrofa mogla dogoditi u Parizu ili Sydneyu, te da se može i dalje dogoditi i da je stalna budnost cijena slobode. Australski ministar obrane Stephen Smith je rekao da su snage koalicije napredovale u Afganistanu i smanjile kapacitete al-Kaide, ali je upozorio na opasnost preranog povlačenja postrojbi iz te zemlje. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox