Jurčić demantira koaliciju s HDZ-om: Ne želi ideološka svrstavanja

Predsjednik Hrvatske ekonomske inicijative Ljubo Jurčić, nositelj koalicijske liste s Blokom umirovljenici zajedno (BUZ), Primorsko goranskim savezom (PGS) i Hrvatskom radničkom strankom (HRS), demantirao je medijske napise da je bilo ikakvih upita ili razgovora o bilo kakvoj predizbornoj koaliciji s HDZ-om, kao niti s bilo kojom drugom parlamentarnom strankom.

Od samog početka zajednički stav Ljube Jurčića i koalicijskih partnera je bio da nikakva predizborna koalicija s bilo kojom parlamentarnom strankom ne dolazi u obzir smatrajući kako se s njima ne može napraviti zaokret kakav Hrvatskoj u ovom trenutku treba, navodi se u priopćenju te koalicije stranaka kojim demantiraju napise u pojedinim medijima da pregovaraju o koaliciji s HDZ-om.

Ljubo Jurčić ističe da je osnovno načelo gospodarsko socijalnog programa Hrvatske ekonomske inicijative oko kojeg su se okupili koalicijski partneri BUZ, PGS, HRS prije svega rješavanje gospodarskih problema, što u ovom trenutku čini 95 posto svih problema u Republici Hrvatskoj.

U preostalih 5 posto među kojima su i isprazna ideološka nadmudrivanja, ova koalicija na čelu s Ljubom Jurčićem, ne želi niti sudjelovati. Stoga osuđujemo svaki pokušaj bilo kakvog ideološkog svrstavanja te koalicije, stoji u priopćenju kojeg je potpisao glasnogovornik koalicije BUZ, PGS, HRS Milivoj Špika. (Hina/jk)

 

 

 

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox