Jurčić: Zemlju iz ovog stanja ne mogu izvući ideologije

Ljubo Jurčić je na predstavljanju koalicije Hrvatska ekonomska inicijativa (HEI)- Primorsko goranski savez (PGS) - Hrvatska radnička stranka (HRS) - Blok umirovljenici zajedno (BUZ) u Rijeci kazao da se ta koalicija ne koristi ideologijom kao sredstvom te da se ne suprotstavlja nijednoj ideologiji.

Nužne promjene u društvu nemoguće su sa sadašnjim političkim blokovima koji se oslanjaju na ideologije, kazao je Jurčić i dodao da zemlju iz ovog stanja ne mogu izvući ideologije. To mogu učiniti samo obrazovani ljudi voljom i energijom, rekao je Jurčić, istaknuvši da se na ulazak u aktivnu politiku odlučio uvidjevši da zemlja stagnira, a da on sam zna kako se može popraviti stanje.

Iznio je dijelove koalicijskog programa u kojem su, među ostalim, nužnost demografskog oporavka zemlje, politička, energetska i monetarna neovisnost, povećanje domaće proizvodnje uz jačanje industrije i realnog gospodarstva te povećanje broja zaposlenih.

Predsjednik PGS-a Darijo Vasilić istaknuo je da Hrvatsku treba regionalizirati podjelom na pet područja koja bi bila, kako je rekao, novi razvojni zamašnjak. Sadašnja podjela na županije potpuno je neučinkovita, rekao je Vasilić. (Hina/jk) 

 

Foto: Boris Scitar/PIXSELL

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox