Kad već svi kradu, zašto ne bi i oni... i to 7,3 milijuna kuna

Dvije osobe iz Rijeke privedene su u istražni centar Županijskoga suda u Rijeci te su ispitane zbog sumnje da su počinile nekoliko kažnjivih djela gospodarskoga kriminala i tako pribavile protupravnu korist od 7,3 milijuna kuna pa im je zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke određen 48-satni pritvor, doznaje se od tog suda.

Po riječima glasnogovornika riječkoga Županijskog suda Zorana Sršena, 54-godišnjak i 49-godišnjakinja iz Rijeke sumnjiče se za tri kažnjiva djela zloporabe položaja i ovlasti i jedno kažnjivo djelo povrede obveze vođenja poslovnih knjiga. Na sud su privedeni pošto je Odjel gospodarskog kriminala primorsko-goranske Policijske uprave završio istragu kojom je utvrđeno da su kao uprava trgovačkog društva iz Rijeke od 2007. do 2009. počinili više kažnjivih djela.

U današnjem priopćenju policija navodi da su počinili više kažnjivih djela zloporabe položaja i ovlasti i protupravno pribavili 7,3 milijuna kuna te oštetili trgovačko društvo iz Rijeke. U priopćenju stoji i da je kazneno djelo povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga počinjeno tako što osumnjičeni nisu vodili trgovačke i poslovne knjige trgovačkog društva, koje su po zakonu bili dužni voditi, te su tako onemogućili pregled stanja imovine tvrtke i njezina poslovanja. Po neslužbenim informacijama, riječ je o bivšoj upravi trgovačke tvrtke u stečaju, koja je imala prodajni prostor u središtu Rijeke. (Hina/MJ)

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox