Kajin: Da svi imaju poteškoća kao Istra, ne bi ih ni imali

Saborski zastupnik i potpredsjednik IDS-a Damir Kajin na konferenciji za novinare u Puli ocijenio kako istarsko izvozno gospodarstvo nije nikada bilo uspješnije nego ove godine.

Istra ima silnih teškoća, no kad bi svi u Hrvatskoj imali teškoće kao Istra, ne bi ih uopće imali. Kad bi Istarska županija nastavila sadašnje trendove, bilo bi sjajno, no Hrvatska i EU mogu Istru povući sa sobom", naglasio je Kajin, dodavši kako nikada Istra u sedam mjeseci nije izvezla robe za 920 milijuna dolara, što je šestina hrvatskog izvoza. Damir Kajin je danas poručio da nakon izbora izvršna vlast više neće biti u rukama Jadranke Kosor, već Kukuriku koalicije, koja će, kako je kazao, "ponuditi nadu svim onima koji žive bijedno od malih mirovina i plaća".

To neartikulirano arlaukanje oko obračuna s Istrom i Rijekom govori da su neki u vladi silno zabrinuti za svoju budućnost. No nakon izbora ni MUP, ni ministarstva pravosuđa i uprave neće biti u rukama Jadranke Kosor, istaknuo je Kajin, ustvrdivši kako je politika obračuna preko pravosuđa jednaka politici totalitarizma premda se, kako je rekao "od HDZ-a drugo i ne očekuje".

To pokazuje da se dosadašnji obračun u HDZ-u nije vodio protiv korupcije, nego protiv političkih oponenata i konkurenata u vlastitim redovima, naglasio je Kajin.

Na novinarski upit da komentira predizbore u "Ladonji", Kajin je kazao kako je to velika farsa i igrokaz jer su "uloge davno podijeljene". Građani će na izborima birati između HDZ-a i njihovih partnera i Kukuriku koalicije. Glas za one koji nisu članovi Kukuriku koalicije glas je za HDZ, zaključio je Damir Kajin. (Hina/jk) 

 

 

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox