Kajin: Demokracija u zemlji ne funkcionira

Saborski zastupnik i potpredsjednik IDS-a Damir Kajin na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli ustvrdio da se institucije u zemlju raspadaju i da demokracija ne funkcionira.

 

Po njegovo ocjeni, nefunkcioniranje demokracije u zemlji potvrdio je slučaj skidanja imuniteta zastupniku Željku Jovanoviću. Mi u Hrvatskoj imamo na djelu zlouporabu policije, financijskog aparata, a bojim se i sudstva. Ivo Sanader je 'mala beba' spram ekipe koju je ostavio, on je u odnosu na njih i te kakav demokrat - izjavio Kajin.

Ako su pojedinci u tim institucijama spremni slijediti HDZ, onda im treba poručiti: Ako su ovo vrijeme bili zajedno s HDZ-om i radili po njihovom nalogu, onda moraju slijediti sudbinu HDZ-a i po gubitku izbora - poručio je Damir Kajin dodavši da upravo iz tog razloga ti pojedinci, koje nije htio imenovati, moraju biti spremni na odlazak.

 

Kajin: Hrvatska je pred slomom

Neshvatljivo je što svega 43 dana do izbora HDZ bez grižnje savjesti novoj vlasti nameće nove obveze koje će dodatno opteretiti zemlju - rekao je Kajin navevši primjer kolektivnog ugovora u zdravstvu u sklopu kojeg, kazao je, ministar zdravstva povećava plaću u prvoj fazi za 20 tisuća od ukupno 70 tisuća djelatnika, a što će državu stajati od 2012. dodatnih 500 milijuna kuna, koje treba osigurati u proračunu.

Ako netko zaslužuje veće plaće, to su upravo zaposlenici u zdravstvu, no prozirnost novog kolektivnog ugovora je licemjerje par excellance - ustvrdio je Kajin, koji tvrdi da je "Hrvatska pred slomom" te da će razdoblje do lipnja 2012. u gospodarskom smislu biti najteže od 1995. do danas.

Po njegovim riječima u tom razdoblju u pitanje dolazi na desetine tisuća radnih mjesta i isto toliko malih tvrtki. Ujedno, dodao je, javni dug 2011. je s 47 posto BDP-a skočio na 51 posto, a 2012. godine mora se otplatiti 17,2 milijarde eura vanjskog duga. (Hina/dk)

 

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox