Kajin: Premijerka iza sebe ostavlja provaliju u koju će možda uskočiti i MMF

Saborski zastupnik i potpredsjednik IDS-a Damir Kajin izjavio je da je osobno protiv MMF-a premda premijerka Jadranka Kosor "iza sebe ostavlja provaliju u koju će moguće uskočiti i MMF".

Kukuriku koalicija mora sve pokušati da do toga ne dođe te mora spasiti zemlju od grčkog sindroma, rekao je Kajin na konferenciji za novinare.

Dodao je kako se upravo zato najslabijima ne smiju "rezati plaće, mirovine i socijalna davanja".

Po njegovim riječima, premijerkini savjetnici poput Sandre Švaljek i Željka Lovrinčevića očito su svjesni stanja u zemlji kada tvrde da nova vlada ''mora smanjiti proračun za deset milijardi kuna te da će, ne učini li to već u prvome mjesecu, pasti kreditni rejting zemlje pa će se morati pozvati MMF.''

Hrvatsku treba istrijanizirati

Kajin je sve što premijerka govori nazvao demagogijom i ponovio kako Hrvatsku treba istrijanizirati jer smatra da Hrvatska uopće ne bi imala problema kada bi svi u zemlji imali problema poput Istre iako ona ima silnih problema.

Govoreći o izvješću DORH-a u Saboru, Kajin je istaknuo kako "nitko ne zna što HDZ može". Nitko nije vjerovao da će oduzeti imunitet Jovanoviću pa su to učinili. Zašto onda ne bi razriješili i Bajića ako je istinita tvrdnja da diže optužnicu protiv HDZ-a?,upitao se Kajin. (Hina/jh)

 

 

 

 

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

 

 

 

 

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox