Kako baciti novac?

Prodaja. Umijeće komuniciranja koje postoji od kad je svijeta i vijeka. I od tada pa do dana današnjega prodavači znaju da je važno slušati kupca. Potencijalnog kupca još i više.

Događaj od prije 8 dana, mjesto zbivanja ured Ciceron. Zvoni fiksni telefon.
Dobar dan, jesam dobila Ciceron, gđu MŠM?
Da.
Zovem iz poslovne škole xy, organiziramo seminar javnog nastupa. Jeste li zainteresirani da sudjelujete?
Mislite kao predavač?
Ne, kao sudionik.
Znate li da ste nazvali Ciceron, specijaliziranu kuću za edukaciju iz javnog nastupa?
Znam… Onda želite li sudjelovati na našem treningu?
Kao polaznik?
Da.
Isuse, pa mi smo vam konkurencija, shvaćate?
Gospođo, samo recite da ili ne da upišem u tablicu.

Prodaja. Umijeće komuniciranja koje postoji od kad je svijeta i vijeka. I od tada pa do dana današnjega prodavači znaju da je važno slušati kupca. Potencijalnog kupca još i više. Pa dobro majkumu, kakve veze ja imam s njenom tablicom? Stvar je jasna – ona radi za nekoga i njezin je cilj nazvati 30 ljudi dnevno i ispuniti tablicu. Da joj je u cilj postavljeno prodati seminar, ovaj razgovor bi se vodio drugačije. Jer to sad uključuje pitanje motivacije.

Stavim ja ovaj razgovor na FB i krenu različiti prijedlozi – pa trebala si reći da, pa mogla si ju podučiti, pa mogla si nazvati vlasnika i ponuditi im trening telefonske prodaje… Mogla sam, da. A što je moj cilj, drugari? Dobronamjerno savjetovati konkurenciju, prodati im know- how? Nazvati konkurenciju i reći joj da na ovaj način bez veze troše novac i da trebaju obrazovati svoje zaposlenike?

Ako vas zanima što sam odlučila, saznajte u mom predavanju na Konferenciji Superprodavač. Ime mog predavanja je »Prodavač kao psihoterapeut». Konferencija Superprodavač najkompleksnija je konferencija o prodaji s temama kao što su motivacija, odabir zaposlenika, tehnike i alati u prodajnoj komunikaciji… Izvrstan pregled ponude na tržištu za vlasnike, poduzetnike, prodajne menadžere. Vidimo se!

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox