Kalmeta odgovara oporbi: Rijeka je puna korupcijskih afera

Potpredsjednik HDZ-a i koordinator za 9. izbornu jedinicu, ministar Božidar Kalmeta iz Benkovca je poručio SDP-ovcima da su svoj program borbe protiv korupcije trebali otići predstavljati u Rijeku, a ne u Zadar, ustvrdivši da je "Rijeka puna korupcijskih i svakakvih drugih afera".

Kalmeta je tako odgovorio na večerašnju izjavu saborskog zastupnika SDP-a Željka Jovanovića kako mu je drago da upravo u Zadru predstavljaju svoju politiku borbe protiv korupcije, te da "ima simbolike u tome" jer, kako je kazao, iz toga grada dolazi jedan član vlade koji je rekao da ništa nije vidio, ništa nije čuo, ništa nije znao, pa onda nije ni odgovoran za milijarde kuna koje su nestale iz hrvatskoga proračuna.

Ako je trebalo ići predstavljati jedan takav program Društva bez korupcije, onda je trebalo ići u Rijeku, a ne dolaziti u Zadar, poručio je Kalmeta ustvrdivši da je Rijeka puna korupcijskih i svakakvih drugih afera. Istaknuo je da je Zadarska županija jedna od najboljih i najrazvijenijih županija u Hrvatskoj u kojoj je HDZ u kontinuitetu na vlasti 20 godina.

SDP-ovci Milanović, Ostojić i Jovanović uopće nisu iz Zadra, ne pripadaju 9. izbornoj jedinici. Mi smo za njih profesori-doktori i od nas mogu samo učiti, a ne dolaziti ovdje i govoriti nam što bi trebalo raditi, poručio je Kalmeta na predstavljanju izbornog programa HDZ-a za 9. izbornu jedinicu u Benkovcu.

Uostalom kako oni mogu ovdje uopće dolaziti i govoriti nam što da radimo kad žele ukinuti županije i osnovati pet regija, rekao je Kalmeta. Dodao je da građani Zadarske županije neće pristati na takvu demagogiju, jer SDP-ovci ne znaju probleme ovoga kraja, dolaze jednom u četiri godine pred izbore i nakon toga ih više nitko ne vidi. Ustvari neka su i došli. Mogli su vidjeti jednu od najboljih i najrazvijenijih županija u Hrvatskoj u kojoj je HDZ u kontinuitetu na vlasti 20 godina, istaknuo je Kalmeta. (Hina/HT)

 

 

 

Foto: Filip Brala/PIXSELL

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox