Kalmeta smanjio troškove hrvatskih cestovnih prijevoznika

Ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta donio je odluku kojom će se od 1. travnja 2011. smanjiti visina naknade za strane dozvole i za postupak njihove raspodjele, čime je ispunjen jedan od zahtjeva cestovnih prijevoznika sa sastanka nedavno održanog s ministrom.

Naknada za korištenje CEMT dozvole koja vrijedi na teritoriju Austrije smanjena je četiri puta i sada iznosi 250 kn mjesečno, a ona koja vrijedi na teritoriju Italije pojeftinila je za 100 kuna, pa sada iznosi 150 kn mjesečno.
Naknada za korištenje CEMT dozvole koja ne vrijedi na teritoriju Austrije niti Italije nije se mijenjala iznosi 125 kn mjesečno.

Smanjene su i naknade za korištenje dnevnika putovanja (sa 200 na 100 kn) te za korištenje pojedinačne dozvole (sa 25 na 5 kn), a pojeftinila je i raspodjela pojedinačne dozvole (sa 7,5 na 5 kn).

Također, ministar Kalmeta donio je Pravilnik o visini godišnje naknade za uporabu javnih cesta što se plaća pri registraciji motornih i priključnih vozila kojim će se od 25. travnja 2011. znatno smanjiti naknade za tegljače (u prosjeku za 21,3 posto). Ovim ministrovim odlukama bit će olakšani troškovi poslovanja hrvatskih cestovnih prijevoznika.  (PS/MJ)

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox