Kandić: Šešelj uskoro na slobodi

Nataša Kandić, predsjednica Fonda za humanitarno pravo, smatra kako Vojislav Šešelj, lider radikala, neće dobiti malu kaznu, no on je već osam godina u pritvoru i bilo kakva kazna da bude, on će uskoro biti pušten na slobodu. Na Međunarodnom sudu u Haagu Šešelj je je optužen za ratne zločine u Hrvatskoj, BiH i Vojvodini.

Šešelj će biti u Beogradu, bit će pušten iz pritvora vrlo brzo, za mjesec-dva. I prije izbora, politička scena Srbije dobit će starog znanca - smatra Nataša Kandić. Također objašnjava kako proces u Tribunalu traje jako dugo, da je tijekom suđenja promijenjen veliki broj onih koji su sudjelovali u pripremanju i pisanju optužnice, dok je sudsko vijeće potpuno podjeljeno.

Nadalje navodi da kako vrijeme odmiče, sve je manje svjedoka koji iznose relevantne dokaze i podatke jer su zaplašeni. Tu nema pobjede pravde jer je Tribunal na primjeru pokazao koliko ta pravda postaje udaljena - tvrdi Nataša Kandić. Međunarodni sud u Haagu sve češće se spominje kao promašeni pokušaj traženja pravde. Podsjetimo samo  na nedavnu odluku kojom je bivšem oficiru JNA, Veselinu Šljivančaninu, koji je odgovoran za ratne zločine na Ovčari, smanjena kazna sa 17 na 10 godina zatvora.(mš)

 

 

Izvor: www.blic.rs

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox