Karamarko: HDZ-ove pogreške su jedini kapital Kukuriku koalicije

Hrvatska demokratska zajednica će temeljiti svoju kampanju na gospodarstvu, kazao je predstavljajući izborni program HDZ-a u Čakovcu koordinator za 3. izbornu jedincu i ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko. Program ima širinu, ali je u njegovom srcu ekonomija, rekao je Karamrko.

Završetkom pregovora o pristupanju Europskoj uniji u posljednje dvije godine HDZ je napravio revolucionarni posao za Hrvatsku, istaknuo je. Kad uđemo u EU otvorit ćemo novo poglavlje za našu zemlju, Hrvatska će se tim činom odmaknuti od prostora koji nas okružuje, jugoistočne Europe ili Balkana, kazao je Karamarko i dodao da taj prostor nije nikad bio dio našeg mentaliteta jer smo mi srednjeeuropska i mediteranska zemlja.

Braniteljska prava ostaju

Osvrćući se na rad vlade na čelu s Jadrankom Kosor u protekle dvije godine, posebno je istaknuo smanjenje proračunskog rashoda.

Prokomentirao je i predizborni program Kukuriku koalicije. Ocijenio je da u njemu nema iskustva i rekao da su HDZ-ove pogreške, za koje je priznao da ih je bilo, jedini kapital Kukuriku koalicije. Ali, istaknuo je, HDZ je na svojim greškama puno naučio. Odgovarajući na novinarsko pitanju o eventualnom smanjenju braniteljskih prava poručio je da ona neće biti dirana jer su ti ljudi, a to vrijedi i za branitelje iz Međimurja, od kojih su mnogi branili Vukovar, previše dali za ovu državu.

Najavio je i daljnji nastavak borbe protiv korupcije i kriminala. Upravo zbog dosadašnjih pozitivnih rezultata na tom području smo dobili pohvale iz inozemstva i uspješno zaključili 23. pregovaračko poglavlje s EU, kazao je Karamarko. (Hina/jk) 

 

 

Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

 

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox