Keindl Sport preuzeo slovensku Energiju

Keindl Sport, jedan od vodećih maloprodajnih i veleprodajnih trgovaca sportskom opremom u regiji, preuzeo je specijaliziranu trgovinu biciklima i biciklističkom opremom u Sloveniji, Energija, što je prva prekogranična akvizicija kompanije.


U godinu dana od investicije od strane Provectus Capital Partners ("PCP"), Keindl Sport bilježi veliki poslovni rast. Otvoreno je 6 novih maloprodajnih lokacija, broj zaposlenih je više no udvostručen, a preuzete su i neke manje trgovine, poput Giant Store u Zagrebu. Keindl Sport je postao vodeći distributer, te maloprodajni i web  trgovac u segmentu bicikala i biciklističke opreme u Hrvatskoj, sa prisutnošću u Sloveniji, BiH, Srbiji, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji.

Objedinjeni sa slovenskom Energijom, konsolidirani prihodi Keindl Sporta će ove godine doseći 20 milijuna eura.

Vidjeli smo veliki potencijal u Keindl Sportu i u razvoju tržišnog segmenta ponude proizvoda koji potiču zdravi način života. Možemo samo reći da smo u godinu dana s ovom investicijom ostvarili ambiciozne ciljeve, Keindl Sport je odlično iskoristio svoju tržišnu poziciju i pristup financiranju te se kombinacijom preuzimanja i organskog rasta u samo godinu dana pozicionirao u važnog konsolidatora u ovom segmentu sportskih trgovina u regiji, izjavio je Marko Galić, partner u PCP-u.

Iznimno sam ponosan na svoj uspješan tim i rezultate koje smo ostvarili. Nakon mnogo rada na povećanju ponude i dostupnosti naših proizvoda i trgovina kupcima u Hrvatskoj, sada smo, preuzimanjem Energije napravili i prvi iskorak u maloprodaji u Sloveniji, nama izuzetno važnom tržištu. Imamo velike planove, Keindl Sport nastavlja s visokim stopama rasta.  Želimo biti prepoznati kao najpoželjnije mjesto za kupnju biciklističke i sportske outdoor opreme u regiji, izjavio je Kristijan Keindl, osnivač i izvršni direktor Keindl Sporta.

Ponosan smo što smo postali dio ambiciozne i uspješne priče Keindl Sporta. Osjećamo da smo dobili novu snagu i polet za novi rast u Sloveniji i to će naši kupci vrlo brzo osjetiti. Tržište sportske opreme, posebno u dijelu bicikala i biciklističke opreme je jako živo, kupci su sve zahtjevniji i vrlo je važno osigurati maksimalno korisničko zadovoljstvo. U tome vidimo veliku pomoć od strane Keindl Sporta i njegovog tima, izjavio je Mitja Tancik, direktor Energije.

PS/S;

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox