Kerum: Ili ćemo završiti u zatvoru ili ćemo se ubiti

Na otvorenju16. međunarodnog sajma SASO u Splitu predstavlja se 1326 izlagača i suizlagača iz 13 zemalja, a na otvorenju sajma splitski gradonačelnik Željko Kerum upozorio je na teškoće s kojima se suočavaju poduzetnici.

Nas (poduzetnike) dugoročno se iscrpljuje i na kraju mi nemamo rješenje - ili ćemo završiti u zatvorima jer nismo platili obveze, ili se možemo ubiti, ustvrdio je Kerum koji smatra kako će u Hrvatskoj, "uz ovakve zakone i represivne mjere", ostati malo poduzetnika. Kerum je upozorio kako je poduzetnika i na sajmu SASO svake godine sve manje.

Represivnim mjerama porezna uprava dođe u kontrolu napraviti porezni nadzor i uviđaj, a potom slijedi - plati pa se žali, ovrha i propada tvrtka. Protiv toga treba dići glas, kazao je Kerum zatraživši od Hrvatske udruge poslodavaca i Hrvatske gospodarske komore da zaštite poduzetnike.

Kritika političarima

Po Kerumovim riječima, u njegovoj je tvrtki "kontrola 365 dana", a slično je i u ostalim tvrtkama. Oštro je kritizirao i političare, rekavši kako je u Hrvatskoj većina ljudi ugrožena izuzev političara. Mali postotak nije ugrožen, to su uglavnom političari i oni koji rade u institucijama i donekle u kulturi koji nas svakodnevno kritiziraju, a za koje mi plaćamo poreze i osiguravamo im plaću, kazao je.

Uslijedio je istup župana splitsko-dalmatinskog Ante Sanadera koji je neizravno uzvratio rekavši da ne treba biti panike i plača, a ako je na ovogodišnjem SASO-u manje sudionika, jer je teška situacija i kriza, SASO je u poređenju s drugim sajmovima u Hrvatskoj u odličnom stanju. (Hina/jh)

 

 

 

Foto: Tino Juric/PIXSELL

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox