Kerum ne odustaje od divovskog kipa Isusa na Marjanu

Splitski gradonačelnik Željko Kerum u razgovoru za Dnevnik Nove TV rekao je kako ne odustaje od gradnje divovskog kipa Isusa na Marjanu, a želi da on bude dovršen za godinu i pol.

Kerum procjenjuje da će radovi početi za manje od šest mjeseci i dodaje da divovski kip Isusa Krista poput onoga u Rio de Janeiru nije bila šala.

To je izgledno, znači ja sam to ozbiljno mislio kad sam rekao i sigurno ću to napraviti u svojem mandatu,  ističe Kerum i dodaje da će Povjerenstvo za spomenike gradnju Isusovog kipa na Marjanu predložiti gradskom vijeću. No, još ne zna koliko će novca trebati za taj projekt. 

Puno ljudi se javilo koji žele pomoći ovoj izgradnji kipa, a točan iznos, teško je o njemu pričati dok se ne napravi projekt, znači napravit će se natječaj i onda po natječaju će bit napravljen projekt, troškovnik i sve ostalo, tako da sad je nemoguće ni blizu reći koliki je to iznos, rekao je Kerum. Kerum napominje da ima još godinu i pol mandata te Isusov kip namjerava napraviti u tom razdobolju. (jk)

 

Izvor: www.dnevnik.hr
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox