Kerum u svom stilu: S ministrima sam razgovarao o POBOLJŠANJU nezaposlenosti

Mirando Mrsić, ministar rada i mirovinskog sustava i Arsen Bauk, ministar uprave posjetili su Split te su se susreli s gradonačelnikom Željkom Kerumom. Mrsić je tom prilikom najavio subvencije države za zapošljavanje kroz javne radove i zapošljavanje mladih nakon završenog fakulteta kao pripravnika u gradskim tvrtkama, piše Večernji list.

Inače Split je u samom vrhu po broju nezaposlenih, a čak 40 posto ljudi s diplomom nema gdje raditi. Kerum je nakon susreta s ministrima Mrsićem i Baukom  u svom stilu izjavio: S ministrima sam razgovarao o poboljšanju nezaposlenosti, prenosi index.hr.

Ministar Mrsić je rekao kako mu je namjera posjetiti sve županije i u razgovoru s gradonačelnicima i županima vidjeti kako se može smanjiti nezaposlenost. Podsjetimo, prema podacima iz veljače, stopa registrirane nezaposlenosti u Hrvatskoj premašila je 20 posto.

Jedna od rijetkih stavki u proračunu za koju su planirana veća sredstva su aktivne mjere zapošljavanja, rekao je Mrsić i dodao da je jedina prava mjera oporavak gospodarstva.

Vlada na tome radi intenzivno, ali očekujemo da će se rezultati u smanjenju broja nezaposlenih vidjeti za šest mjeseci, rekao je Mrsić. (jk)


Izvor: www.vecernji.hr/www.index.hr
Foto:Tino Juric/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox