Kerumovi radnici preko noći ostali bez posla

Mnogo je onih koji su bez posla ostali preko noći. Isto se dogodilo i radnicima u supermarketu Kerum na riječkom Korzu, piše novilist.hr

Šefica Kerumovog supermarketa u Rijeci prošli tjedan dobila je naputak iz Splita da isprazni trgovinu i da prenese radnicima da im se raskida ugovor o radu. Tako je dvadeset i dvoje radnika ostalo jako neugodno iznenađeno kada su baš u vrijeme blagdana saznali da će novu godinu dočekati bez posla. Iznenađenje je bilo veliko jer supermarket je dobro poslovao, a plaća nikada nije kasnila niti dana. Ovih dana rade, ali ne za blagajnama nego slažu robu s polica i spremaju robu za šleper. 

Ništa ne zna ni direktorica Robne kuće Korzo Alida Diminić. Zvala sam jutros u Split, ništa mi nisu rekli tko dolazi umjesto Keruma, rekli su da ću na vrijeme doznati – rekla je Diminić, dodajući da u ovaj prostor od 900 kvadrata, iako je u vlasništvu tvrtke Zakup d.o.o. koja je sestrinska tvrtka Keruma d.o.o., ne može useliti nitko bez prethodne pisane obavijesti. 

Nagađa se da bi u prostor mogao uskoro ući splitski trgovački lanac Tommy koji je najavio da s 1. siječnjom ove godine sporazumno istupa iz članstva Narodnog trgovačkog lanca (NTL), u kojemu je bio s Kerumom i još desetak trgovaca. 

 

Izvor: www.novilist.hr
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox