Kerumu propao posao s Končarom

Splitski gradonačelnik i poduzetnik Željko Kerum potvrdio je za Jutarnji list da više ne pregovara s Dankom Končarom, ali i da ima druge potencijalne kupce za hotel Marjan.

S gospodinom Končarem na tu temu više ne razgovaram, ali budite sigurni, Marjan ću prodati ili ga dovršiti s nekim u partnerstvu i to će se znati uskoro. Taj projekt nikada nije ni bio upitan, rekao je Kerum u telefonskom razgovoru za Jutarnji.  

Premda ne navodi tko su mu potencijalni kupci ili partneri za dovršetak gradnje Marjana, poznato je da je na tu temu razgovarao s njemačkim milijunašem Hartmutom Lademacherom, vlasnikom Mirador Kempinski hotela. U razgovorima je navodno i s ruskim investitorima te jednim američkim investicijskim fondom.

Negirao financijske probleme

Pojasnio je kako su netočne informacije da je u velikim financijskim problemima jer mu 1. lipnja dospijeva na naplatu 34 milijuna kuna kredita Hypo banke koji je podigao za gradnju Marjana.

To su sve podvale, ja s današnjim danom nemam niti kune dospjelog neplaćenog duga ni prema bankama niti prema državi, a niti će mi sutra zbog tog kredita banka sjesti na imovinu. Mojim zaposlenicima plaća ne kasni ni dana, dakle ja nisam čovjek u financijskim problemima, a pogotovo ne pred bankrotom, zaključio je Kerum. (jh)

 

 

Izvor: www.jutarnji.hr
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox