Koliko će nas koštati rekonstrukcija Vlade?

Ok, imamo nešto drugačiju Vladu. O njihovim budućim pothvatima još nećemo govoriti, ali možemo govoriti o tome koliko će ta "nova" Vlada koštati porezne obveznike. Sudeći po Novom listu, koštat će.

 

U najboljem slučaju rekonstrukcija Vlade mogla bi nas koštati oko 350 tisuća kuna, a u najgorem 790 tisuća, piše ovaj dnevni list. Neke će se uštede dogoditi odlaskom starih ministara u saborske klupe, ali ima tu i novih troškova.

Novoosnovano mjesto potpredsjednika za investicije, rezervirano za Domagoja Miloševića, izbit će 396 tisuća kuna iz kase do sljedećih izbora, kao i povišice novog potpredsjednika Vlade Gordana Jandrokovića i potpredsjednika za gospodarstvo Petra Čobankovića koje će nas koštati 73.260 kuna.
Troškove predstavlja i sjednica Sabora koja se odvija u ovom tjednu, za koji nije predviđena, pa i nju treba platiti. Dolazak i odlazak zastupnika košta 100 tisuća kuna, a slanje brzojava poziva 10-ak tisuća.

Postoji još jedna kvaka. Ako izvjesni saborski zastupnici, koji će "dobiti nogu" zbog dolaska novih, zatraže pravo na nadoknadu plaće to bi državu moglo koštati još dodatnih 439.200 kuna.

 

I uz uštede, negativna bilanca

 

Ivan Šuker će svojim odlaskom na mjesto šefa saborskog odbora državi uštedjeti 73.349 kuna bruto, kao i nova šefica još jednog saborskog odbora Marina Matulović Dropulić koja će nam uštedjeti 36.647 kuna. Božo Biškupić i Branko Vukelić trebali bi troškove smanjiti za još 117.150 kuna. Dakle, ušteda bi trebala doseći oko 228 tisuća kuna.

No, uzmemo li u obzir troškove bez nadoknade plaća saborskih zastupnika, koji iznose 579.260 kuna, ipak nam ostaje 351.260 kuna minusa. A pridodamo li tome i spomenutu naknadu plaća, ukupan trošak ove rošade mogao bi se popeti na oko 790 tisuća kuna. (MJ)

 

Izvor: Novi list, 29. prosinac 2010.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox