Komadina: Projekt Hoto grupe na Krku ne može se realizirati bez izmjene prostornog plana

Na upit na konferenciji za novinare slaže li se Primorsko-goranska županija s investicijskim projektom izgradnje turističkog kompleksa, vrijedna 1,5 milijuna eura, Hoto grupe na Krku te s tim u vezi mogućom prenamjenom oko 100 hektara poljoprivredne zemlje u turističku zonu, župan Zlatko Komadina je odgovorio da se projekt ne može realizirati bez izmjene prostornog plana.

Postoje interesi i inicijative Hoto grupe Tomislava Horvatinčića za izgradnju sadržaja između Krka i Valbiske. Projekt je dobro zamišljen, ali se ne može realizirati bez izmjene prostornog plana, rekao je župan Komadina. Grad Krk dao je 'zeleno svjetlo' projektu u kojem će se prenamijeniti zemljište, no taj postupak mora biti pravno jasan. Smatram da investicija mora biti provedena u realnim kategorijama, javno, jasno i transparentno, uz jamstva za zapošljavanje i izgradnju objekata - odgovorio je župan Komadina.

Na redovitoj tjednoj konferenciji za novinare župan je iznio planove rada i financijske planove za 2011. dviju ustanova - Zavoda za prostorno planiranje i Centra za brdsko-planinsku poljoprivredu. Rekao je kako predviđa da će Zavod za prostorno planiranje PGŽ-a tijekom 2011. godine uprihoditi 9,6 milijuna kuna, od čega 600 tisuća kuna iznose vlastiti prihodi ustanove, a devet milijuna izdvojit će se iz proračuna. Komadina je istaknuo da je težište rada na izmjenama i dopunama prostornog plana, a najavio je i početak intenzivnih aktivnosti na izradi novoga prostornog plana, koje će potrajati oko dvije godine.

Ravnatelj Centra za brdsko-planinsku poljoprivredu PGŽ-a Dalibor Šoštarić iznio je plan poslovanja te ustanove za ovu godinu, u kojoj se trenutačno provodi 11 županijskih programa razvoja poljoprivrede - Od projekata najopširniji je obnova trajnih nasada, voćnjaka i vinograda. Planom za 2011. predviđeno je ulaganje više od milijun kuna, u čemu županija participira s 50 posto. Od ostalih programa tu su razvoj vinogradarstva, mljekarstva, pčelarstva i maslinarstva (pokretanje laboratorija), projekti edukacije za zanimanja mljekar, sirar, ovčar i Hrvatska vinska kuća. Imamo i program okrupnjavanja poljoprivrednog zemljišta koji se provodi sa svrhom lakšeg gospodarenja poljoprivrednim zemljištem - objasnio je. (Hina/mš)

 

 

 

 

 

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox