Komšić: Trenutak napada na veleposlanstvo SAD nije slučajan

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić izjavio je u petak kako je napad na američko veleposlanstvo u Sarajevu bio istodobno i napad na BiH kao državu i na sve njene građane a istodobno je upozorio kako trenutak kada je on izveden ne može biti slučajan.

 

Naša zemlja nije utočište terorista, niti naša zemlja i naši narodi podržavaju bilo šta što može ugrožavati mir, sigurnost i bilo čiji život - stoji u Komšićevoj izjavi dostavljenoj medijima. Komšić ističe kako je, prema dostupnim informacijama, napadač strani državljanin koji je odranije poznat sigurnosnim službama i to ne samo u BiH nego i u drugim državama.

Napadač je 23-godišnji militantni islamist iz Sandžaka u Srbiji, kojeg su sarajevski mediji identificirali kao Mevlida Jašarevića iz Novog Pazara. Na snimkama TV kamera imao je bradu, baloner i skraćene hlače, a očevici su ga opisali kao "vehabiju".

Ovaj teroristički čin dogodio se kada u BiH borave i ministri vanjskih poslova Izraela i Palestine, u specifičnom danu, a vjerojatno u nakani da se ozbiljno poljulja ugled BiH kao sigurne zemlje - upozorava Komšić. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox