Komunikacija s klijentima preko QR kodova

Privredna banka Zagreb d.d. je prva banka u Hrvatskoj koja u tržišnoj komunikaciji koristi prednosti QR koda. QR kod je 2D bar kod koji omogućuje pristup određenim sadržajima putem mobilnog uređaja. Kod se sastoji od crnih modula na bijeloj pozadini raspoređenih u kvadrat.

 

Korištenjem QR koda povodom lansiranja usluge mobilnog bankarstva prilagođenog iPhone uređajima PBZ omogućuje potencijalnim korisnicima da očitanjem koda, koji vodi na stranicu http://m.pbz.hr/info/impbz, mogu pronaći više informacija vezanih uz mPBZ uslugu.
mPBZ iPhone aplikacija potpuno je prilagođena tehnološkim mogućnostima iPhone platforme te uz najveći mogući stupanj ergonomije omogućuje korisnicima potpunu kontrolu nad njihovim bankovnim računima i redovnim plaćanjima.

 

Sigurnost

 

Aplikacija mobilnog bankarstva PBZ-a i moduli za sigurnost zaštićeni su s osobnim pinom, koji nije pohranjen u mobitelu. To znači da niti krađa mobitela ili njegov gubitak ne predstavlja nikakav sigurnosni rizik. Instaliranjem programske podrške mPBZ u mobitel, instalira se token koji jamči potpunu sigurnost rada, podaci vezani uz račune i PIN ne čuvaju se u mobilnom telefonu, a  mPBZ programska podrška se automatski zaključava nakon tri uzastopna neispravna unosa aktivacijskog koda ili PIN-a, čime je dodatno osigurana od neželjenog pristupa.

 

Ugovaranje mPBZ usluge korisnici mogu zatražiti u bilo kojoj poslovnici Banke ili putem PBZ365@NET usluge.  Aplikaciju za čitanje QR kodova se može besplatno preuzeti s interneta za većinu smart telefonskih uređaja.

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox