''Komunistički kokošari mi žele oteti legalno stečene kvadrate''

Skupina oporbenih vijećnika u splitskome Gradskom vijeću danas je demonstrativno napustila sjednicu nakon istupa gradonačelnika Željka Keruma, koji je vijećnike koji su ga kritizirali nazvao lažljivcima, te je određana stanka budući da vladajući nemaju kvorum za njezin nastavak.


Vijećnici su se u raspravi usprotivili prijedlogu da grad kupi zemljište četriju vlasnika, među kojima je i Kerum, za izgradnju pristupnih cesta objektima među kojima je gradonačelnikov hotel. SDP-ova vijećnica Aida Batarelo rekla je da je riječ o sukobu interesa i nemoralnoj namjeri da se kupuje Kerumovo zemljište i zemljište Dalibora Bečića, supruga predsjednice Gradskog vijeća Nevenke Bečić, te zemljište obitelji Obad, čiji je sin vijećnik Kerumova HGS-a, i poduzetnika Nedjeljka Nikolića, koji posluje s gradom.

Oporbeni vijećnici, (SDP, HNS, HDZ i HSP) rekli su kako ne žele sudjelovati u takvim radnjama te je njih osam napustilo sjednicu. U dvorani je ostalo 12 vijećnika vladajućega HGS-a i njegovih koalicijskih pratnera. Za kvorum nedostaje jedan vijećnik pa je određena stanka.

U stanici Kerum je ljutito rekao kako on u Splitu ima "300 tisuća četvornih metara prostora koje je stekao legalno". Ovi komunistički kokošari mi žele to oteti - rekao je novinarima.

 

Pravo prvokupa vile na Bačvicama

Opovrgnuo je navode da bi prodajom zemljišta za pristupnu cestu na Žnjanu, gdje je njegov objekt, zaradio jer ga je, kako je ustvrdio, platio skuplje nego što ga planira prodati.

Gradsko vijeće je prije stanke glasovanjem donijelo odluku da se odriče prava prvokupa vile "Rosina" na Bačvicama u vlasništvu Željka Keruma.

SDP-ova vijećnica Aida Batarelo je u raspravi upozorila kako je nemoralno da se grad upreže u rješavanje Kerumovih problema. HDZ-ova vijećnica Sanja Bilač je dodala kako je i tu riječ o sukobu interesa.

Na takve primjedbe Kerum je odgovorio kako je sramota to što rade jer je vila privatno vlasništvo. Što vi imate pričati o tuđoj imovini, sram vas bilo. Imate odlučit' hoćete li ne iskoristit' pravo prvokupa i gotovo - istaknuo je Kerum. (Hina/SJ)

 

Foto: Nino Strmotic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox