Konačno isplata plaća - radnici Coninga prekinuli štrajk

Predsjednik Sindikata graditeljstva Hrvatske Ivan Kovačević pojasnio je da će Uprava sredstva, koja su dogovorena nagodbom između Coninga i Ministarstva vanjskih poslova, strogo namjenski iskoristiti za isplatu neto plaća za prošlu te za prva tri mjeseca ove godine.

 

 

Štrajk zaposlenika Coninga okončan je nakon 96 dana, budući da su na sastanku predstavnici štrajkačkog odbora, Sindikata graditeljstva Hrvatske (SGH) i Uprave dogovorili isplatu zaostalih plaća radnika za prošlu i ovu godinu.

Predsjednik SGH Ivan Kovačević pojasnio je da će Uprava sredstva, koja su dogovorena nagodbom između Coninga i Ministarstva vanjskih poslova, namjenski iskoristiti za isplatu neto plaća za prošlu te za prva tri mjeseca ove godine.

Iako nije želio govoriti o rokovima i visini sredstava, Kovačević je naglasio da su sredstva Ministarstva dostatna za isplatu neto plaća, dok će se porezi i davanja prema državi riješiti kroz proces predstečajne nagodbe.

Sindikalni povjerenik zaposlenika Srećko Vidaček kaže da se radi otprilike o 6,5 mil. kn te da je u štrajku ostalo oko 25 zaposlenika. Od početka štrajka tvrtku je napustilo njih 40, tako da Coning u ovom trenutku ima oko 120 djelatnika, a prema dogovoru, zaostale plaće isplatit će se radnicima u dvije rate.

 

Izvor: Profitiraj.hr

Više na: http://www.profitiraj.hr/novosti/konacno-isplata-placa-radnici-coninga-p...

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox