Konferencija Web Summer Camp

Netgen, domaća IT tvrtka, koja od 2012. godine organizira konferenciju Web Summer Camp, nakon preskočenog prošlogodišnjeg, najavljuje ovogodišnje izdanje konferencije uživo u Amadria Park Šibenik resortu od 2.-3. rujna.


Web Summer Camp se proteklih nekoliko godina profilirala kao konferencija koja na hrvatskoj obali okupi dvjestotinjak developera i web stručnjaka, a ove godine će se po prvi put održati u Šibeniku.

Održat će se u pet odvojenih trackova - dva poslovna Tech Forum, UX/PM, te tri developerska Symfony, PHP i JavaScript, pri čemu je posebnost da će polaznici moći pratiti samo jedan odabrani track. Prijave za pojedine trackove će se zatvarati dinamikom kako se za njih budu prodavale ulaznice, a na taj način će se osigurati da niti na jednom ne bude broj polaznika veći nego što dvorane mogu dopustiti, odnosno da se poštuju mjere fizičke udaljenosti tijekom radionica.

Među govornicima i predavačima ističu se Paul Boag, UX konzultant i lider u području digitalne transformacije, te Janus Boye, veteran CMS/DXP industrije te organizator Boye konferencija u Danskoj i SAD-u. Dodatno, Maxim Salnikov iz Microsoft Azurea održat će radionicu na JavaScript tracku, dok se konferenciji treći put za redom pridružuje Nicolas Grekas iz Symfonyja. Od domaćih predavača, polaznici će moći prisustvovati na radionici profesionalnih Scrum trenera Ane Roje i Ognjena Bajića, dok će Josip Stuhli iz SofaScorea održati radionicu u sklopu PHP tracka.

Optimistični smo da se uvjeti neće pogoršati do održavanja konferencije, obzirom na rast cijepljenih te pad broja oboljelih. Obzirom na specifičan karakter naše konferencije te networking koji se ne može niti približno ostvariti putem online platformi, održavanje konferencije uživo bila je jedina opcija koju smo razmatrali, kaže Ivo Lukač Netgenov suosnivač i direktor, te dodaje - Prije donošenja konačne odluke, preispitali smo mišljenja i očekivanja u zajednici oko događanja i konferencija i primijetili da su se zasitili online konferencija te da žele sudjelovati na događanjima uživo.

Nakon cjelodnevnih radionica koje drže vodeći stručnjaci iz raznih krajeva svijeta, polaznici dosadašnjih konferencija najčešće ističu da stječu iskustvo koje mogu odmah koristiti u svom poslu, a kao dodatnu korist navode i izravno umrežavanje te razmjenu iskustva s kolegama.

Do samog održavanja konferencije, čije su ulaznice sada u prodaji, najavljuje se skorašnja objava još nekoliko dodatnih predavača, a organizator posebnu pažnju pridaje mjerama zaštite od Covida-19 kroz niz uputa za polaznike, pri čemu ima i adekvatnu podršku Amadria Park Šibenik resorta.

Web Summer Camp drugačiji je i po tome što se za pratnje polaznika organizira i dodatni Companions track, tijekom kojeg se partnerima ili supružnicima polaznika, koji nisu zainteresirani za pohađanje radionica, obično pripremi turistički obilazak destinacije ili neki sličan zabavni program. Posljednji dan obično je rezerviran za izlet za sve polaznike, koji će se ove godine, ovisno o povoljnim vremenskim uvjetima, održati u bližoj okolici Šibenika.

Organizator Web Summer Campa je Netgen - domaća IT tvrtka pretežno usmjerena na zahtjevne i složene projekte te kompleksne integracije s trećim sustavima. Čvrsto se profilirala u implementaciji web i digitalnih rješenja, koristeći suvremene metodologije i open source tehnologije. Netgen se od ranih dana vodio jednostavnom idejom kako što lakše kreirati web rješenja te ga učiniti boljim za krajnje korisnike. Operativnu i organizaciju podršku konferenciji pruža tvrtka Salsa Adria Produkcije, koja se bavi organizacijom događaja, festivala i konferencija, a najpoznatija je po Sea, Sun & Salsa festivalu, jednom od najvećih festivala u Hrvatskoj, na kojem bi u pred-pandemijskim danima prisustvovalo i preko 20.000 ljudi. PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox