Konzum izgubio dobiveni posao sa Studentskim centrom

Pred Državnom komisijom za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM)Podravka je pobijedila Konzum.

Nakon što je Konzum izabran na natječaju Studentskoga centra Sveučilišta u Zagrebu, raspisanom za nabavu juha i umaka Podravka se žalila DKOM-u. U žalbi je navedeno da Konzum ne zadovoljava jedan uvjet, naime nije dostavio dokaz svoje tehničke i stručne sposobnosti da ima integrirani sustav samokontrole po načelima HACCP sustava u proizvodnji, skladištenju i veleprodaji prehrambenih proizvoda sukladno Zakonu o hrani i Pravilniku o higijeni hrane.

Osim toga Podravka je u žalbi navela da u svojoj ponudi Konzum nije dostavio certifikat proizvođača čije proizvode distribuira iako je,po izjavama iz Podravke, najrizičnija faza u cijelom procesu sigurnosti hrane upravo faza proizvodnje.

Nakon što je komisija ispitala slučaj utvrđeno je da nisu ispunjeni svi uvjeti iz natječaja. Konzum ima certifikat koji je izdao Bureau Veritas, a koji pokriva opseg djelatnosti skladištenja i veleprodaje prehrambenih proizvoda, ali nije dostavio potvrdu da imaju integrirani sustav samokontrole, što uključuje i sustav provjera u proizvodnji, te je DKOM usvojio Podravkinu žalbu i poništio odluku o odabiru Konzuma.

Konzum nema pravo žalbe na odluku, ali može pokrenuti upravni spor. 

DKOM je Studentskom centru naložio da nadoknadi trošak od 10.070 kuna koji je Podravka imala zbog žalbe. (Izvor:net.hr)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox