Konzumacija, ali i nošenje alkohola na javnim površinama kažnjavat će se s 1000 kuna

Gotovo je s ispijanjem alkohola na zagrebačkim javnim površinama. Ova zabrana do sada je vrijedila samo za maloljetnike, a po novome primjenjivat će se za sve građane. Prekršitelje će se kažnjavati kaznom od 100 do 1000 kuna, piše Večernji list.

Ne samo da više neće biti „piva u parku“ ili klupici kažnjavat će se i ZA nošenje alkohola. Pročelnik za zdravstvo Zvonimir Šostar objasnio je kako se građani s kupljenim alkoholom neće smjeti zadržavati na javnoj površini. Zabrana se odnosi na sve javne površine, osim  ugostiteljskim objektima i na pojedinim manifestacijama.

Ovaj prijedlog naći će se već na sljedećoj sjednici Gradske skupštine, a Šostar kaže kako ga je policija jako dobro prihvatila.

Naime, Vijeće za prevenciju Grada Zagreba sastalo se u utorak kako bi raspravljalo o Akcijskom planu suzbijanja štetne uporabe u Gradu Zagrebu za razdoblje od 2012. do 2016. godine.

Prema Šostaru Akcijski plan predviđa niz preventivnih akcija, a o detaljima će se govoriti kad ga prihvate svi članovi Vijeća za prevenciju; svi gradski uredi, zagrebačka policija, centri za socijalnu skrb…(jk)

 

Izvor: Večernji list, 16. ožujka 2012.
Foto:  Goran Kovacic/PIXSELL

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox