Kosor: Činjenice su najsnažniji argument za obaranje presude

Premijerka Jadranka Kosor izjavila je da vlada čini sve kako bi već ovoga tjedna pokrenula neke inicijative u cilju obaranja kvalifikacije o udruženom zločinačkom pothvatu u drugostupanjskom haškom postupku protiv generala Ante Gotovine i Mladena Markača, prije svega u tumačenju činjenica koje su, naglasila je, najsnažniji hrvatski argument.

Nakon što je, tradicionalno uoči Uskrsa, položila vijence i zapalila svijeće pred Zidom boli i grobnicom neidentificiranih žrtava iz Domovinskog rata na Mirogoju i Krematoriju, predsjednica vlade je izvijestila da se još nije sastala s odvjetnicima Gotovine i Markača, ali i izvijestila da vlada čini sve što može da već u ovom, Velikom tjednu pokrene neke incijative na tragu činjenice da je kvalifikacija udruženog zločinačkog pothvata za Hrvatsku potpuno neprihvatljiva.

Krenula je već akcija na toj diplomatskoj razini, prije svega u tumačenju činjenica. I dalje ćemo inzistirati na činjenicama jer mislimo da su tu činjenice najjači, najvažniji, najsnažniji argument, poručila je.

Nakon što je položila vijence i zapalila svijeće u pratnji predstavnika Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja te ministara branitelja i obrane Tomislava Ivića i Davora Božinovića, premijerka je naglasila da je rješavanje sudbine 1013 osoba, koliko ih još Hrvatska od 1991. potražuje kao zatočene i nestale branitelje i civile, za njezinu vladu i dalje "nulto pitanje". (Hina/jk)

 

Foto: www.vlada.hr

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox