Kosor: Gospodarski forum u Kninu postat će tradicionalan

Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor je u Kninu uoči proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja otvorila gospodarski forum "Europska unija - iskoristimo priliku za Hrvatsku", pri čemu je istaknula kako ulazak Hrvatske u Europsku uniju (EU) otvara nove perspektive hrvatskome gospodarstvu.

Ulaskom u EU gospodarske perspektive Hrvatske su jako dobre - rekla je premijerka Kosor, dodajući kako je završetak pregovora s EU-om potkraj lipnja ove godine pozitivan i za hrvatsko gospodarstvo. Također je najavila da će gospodarski forum u Kninu postati tradicionalnim. Vjerujem da ćemo idućih godina bilježiti gospodarski rast i uspjehe te će to biti prilika da takve rezultate svake godine rezimiramo na forumu ovdje u Kninu - rekla je predsjednica vlade. Na gospodarskom forumu u Kninu, kako je priopćeno, sudjeluju predstavnici 65 hrvatskih tvrtaka i mnogi istaknuti gospodarstvenici.

Među nazočnima su i ministri Đuro Popijač, Branko Bačić, Petar Čobanković, Martina Dalić i Ivan Domagoj Milošević te predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) Nadan Vidošević. Nazočna su i trojica bivših premijera Franjo Gregurić, Nikica Valentić i Zlatko Mateša. Gospodarski forum organizirala je hrvatska vlada u suradnji s HGK. (Hina/mš)

 

 

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox