Kosor: Konačno smo se digli iznad vode

Namjera političkih protivnika HDZ-a nije da stranka izgubi izbore, već da nestane s političke scene Hrvatske, da se razmrvi, ali to se ne smije dopustiti jer bez snažne, čvrste, stabilne Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) nema stabilne Hrvatske, poručila je predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor na predizbornom skupu u Šibeniku.

HDZ-ov put nastavlja se na politiku koja je dovela do završetka pregovora za ulazak u EU, te do završetka uspješnih reformi, a drugi put na vlast će dovesti one koji danas kažu da vjeronauk mora iz škola, da treba preispitati ugovor s Vatikanom i povući tužbu protiv Srbije, kazala je Kosor i poručila da nema povlačenja te tužbe dok se ne razriješe sva pitanja o nestalima, zatočenima i ubijenima koja muče mnoge obitelji u Hrvatskoj.

Rad na gospodarstvu

Podsjetite se kako je bilo dok je SDP vodio državu. Smanjili su prava braniteljima, smanjili su prava obiteljima, prepolovili porodiljni dopust, ukinuli trogodišnji dopust za majke blizanaca ili troje i više djece, pa je 60 tisuća žena moralo na cestu. Mnoge se nisu mogle vratiti na posao, mnoge nisu imale kome ostaviti djecu. To se u uređenom, društvu gdje se poštuju obitelj i žena i ne radi, kazala je Kosor.

Ocijenila je da je ova Vlada učinila sve što je mogla u gospodarstvu s obzirom na krizu pa već dva tromjesečja Hrvatska bilježi rast BDP-a, rast dobiti gospodarstvenicima, te broja obrtnika, pa i štednje građana. To znači, kazala je Kosor, da smo se konačno "digli iznad vode" i znamo urediti svoje financije i za to nam ne treba MMF.  (Hina/jk) 

 

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox